SAMENGEWERKT MET:

MAASSTAD ZIEKENHUIS     AMPHIA ZIEKENHUIS     TER GOOI MC     ADMIRAAL DE RUYTER ZIEKENHUIS     GEMEENTE VLAARDINGEN     MEDISCH CENTRUM LEEUWARDEN     MAASSTAD ZIEKENHUIS     AMPHIA ZIEKENHUIS     TER GOOI MC     ADMIRAAL DE RUYTER ZIEKENHUIS     GEMEENTE VLAARDINGEN     MEDISCH CENTRUM LEEUWARDEN     ZUMTOBEL

Als je een sterke visuele identiteit wilt neerzetten, is het creëren van het juiste gevoel van groot belang. Het gebruik van alle zintuigen kan hierbij helpen om de ultieme klantbeleving te realiseren en vertrouwen op te bouwen. Immers, onze ervaring van de wereld om ons heen is sterk verbonden met onze zintuigen.

Een belangrijk voorbeeld van het gebruik van sensory design is te vinden in ziekenhuizen, waar de laatste jaren steeds meer aandacht is voor de impact van de fysieke omgeving op de gezondheid en het welzijn van patiënten. Het concept van de “healing environment” is ontstaan om een rustgevende en comfortabele sfeer te creëren die bijdraagt aan het genezingsproces van patiënten.

Het nieuwe Amphia ziekenhuis in Breda is een voorbeeld van hoe dit concept in de praktijk wordt gebracht. Het ontwerp van het ziekenhuis is gericht op een gastvrije en patiëntgerichte omgeving die het genezingsproces ondersteunt. Hierbij speelt het interieurontwerp een belangrijke rol. Het moderne en open ontwerp zorgt voor een gevoel van comfort en rust voor patiënten en bezoekers.

Daarnaast is het interieurontwerp van het Amphia ziekenhuis erop gericht om de patiëntenbeleving te verbeteren. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale aandachtsgebieden voor kinderen en kamers met uitzicht op de groene omgeving rond het ziekenhuis. Dit draagt bij aan een positieve ervaring voor patiënten en kan bijdragen aan een sneller herstel.

De opening van het nieuwe Amphia ziekenhuis werd bijgewoond door koningin Maxima, die benadrukte hoe belangrijk een patiëntgerichte omgeving is in de gezondheidszorg. Het Amphia ziekenhuis laat zien hoe innovatieve en patiëntgerichte ontwerpen kunnen bijdragen aan een betere gezondheidszorg en het welzijn van patiënten.

OVER

Organisaties inspireren met het neerzetten van een sterk interieurmerk is de rode draad in het werk van Dmme oprichtster Mariska Ek. Tijdens haar studie Interieurvormgeving werd ze verantwoordelijk voor het interieurontwerp van het nieuwe Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Daarna volgden meerdere grote nieuwbouwprojecten voor de zakelijke markt en de zorg. Als designmanager van complexe omgevingen was het haar ultieme taak om het concept te bewaken dat waardevol is voor de eindgebruikers. Deze ervaring leerde haar om functionele interieurvraagstukken waardevol te vertalen voor de betrokken organisaties.

“In alles wat ik doe staat verbinding en samenwerking voorop. Echte connecties zijn van onschatbare waarde voor mij. Samen kom je verder: mijn netwerk ligt aan de basis van alles wat we doen.”

Samenwerken?

Met DMME haal je 15+ jaar design management in huis op het gebied van interieur en identiteitsdesign.